Volkswagen vil bruke 7,7 milliarder dollar på å bygge forsyningskjede for elbiler i Spania

Den 23. mars sa Volkswagen Group at de planla å investere mer enn 7 milliarder euro (7,7 milliarder dollar) i et elbilsenter i Spania for å skape en forsyningskjede for elbiler i Spania.

Volkswagen Spain EV Center inkluderer ikke bare et batterianlegg i Valencia, men også fornyede Pamplona- og Martorell-elbilanlegg.

 

coilover-BMW E46

Batterianlegget Volkswagen Valencia, som starter produksjonen i 2026, vil ha en kapasitet på 40 GWh og vil sysselsette 3000 personer.Volkswagen planlegger å bygge seks batterifabrikker i Europa, den andre i sine planer.Volkswagen har også tidligere uttalt at det er åpent for børsnotering av sin batterivirksomhet.

Volkswagen produserer for tiden Volkswagen Polo, T-Cross og Taigo ved fabrikken i Pamplona, ​​Spania, med rundt 4 600 ansatte og mer enn 220 000 kjøretøy i 2021. Volkswagens Martorell-fabrikk i Spania produserer rundt 500 000 Seat-merkede kjøretøy i året og sysselsetter 11 000 personer .Volkswagen planlegger å fornye de to fabrikkene og omskolere lokale arbeidere for å få dem i gang med å montere elbiler så raskt som mulig.

"Dette er en stor utfordring," sa Thomas Schmall, teknologisjef i Volkswagen Group og sjef for Seat-merket, i en uttalelse."Vi må nå øke produktiviteten til elektriske kjøretøy i Spania for å være konkurransedyktige i den globale elektrifiseringsovergangen"

stempelstang fabrikk-2

Volkswagen planlegger å investere rundt 52 ​​milliarder euro i løpet av de neste fem årene i utvikling og produksjon av nye elektriske kjøretøy, et av de største investeringsgrepene i bilindustrien.

Tidligere denne uken annonserte Volkswagen også at de hadde oppnådd en avtale med to kinesiske selskaper om å danne et joint venture som skal produsere og foredle nikkel og kobolt, viktige råvarer for batterier.

Max Auto leverer stempelstang og sintret del til en spansk merkevareprodusent.

Max Auto er produsenten av støtdemperdeler og coil over støt.

 


Innleggstid: 25. mars 2022